• Back to Website

 • Press Releases

 • News & Facts

 • Events

 • To go back at the
  website click the link
  below or use the top
  menu links.

  go back
 • See all the press releases,
  articles, interviews and
  media generated by
  Master Chem Oil

  read more
 • Here you can find all the
  info regarding our company's
  evolution and performance.


  read more
 • Events organized by MASTER CHEM OIL, industry conferences and meetings, trade shows and all event
  related information  events area

Alegerile din Italia scad apetitul pentru risc

Pretul barilulUI (159 l) la titeiul de tip Brent, specific zonei europene, a scazut usor in dimineata zilei de 26.02.2013 ajungand la 113,5 dolari SUA. Cu 94 de centi sub pretul zilei anterioare. Rezultatul alegerilor din Italia diminueaza apetitul pentru risc.

Dan Berendel: Alegerile din Italia scad apetitul pentru risc

Centre for Global Energy Studies: pretul ridicat al petrolului ar putea sugruma sansele de revigorare ale economiei mondiale. Economie careia nu-i merge neaparat bine. Raliul pretului la titei, continua! Saptamana trecuta am asistat la o scadere a pretului la titeiul de tip Brent de 3.5% datorata in primul rand publicarii minutei sedintei Rezervei Federale care a aratat ca jumatate din membrii acestui organism sunt in favoarea stoparii, incepand cu jumatatea acestui an, a masurilor de stimulare monetara si in al doilea rand publicarii datelor economice negative, venite din SUA si din zona euro. Luni, pretul la Brent a recuperat o parte din scaderea de saptamana trecuta si a crescut cu mai mult de 1.5 % in deschiderea sesiunii de tranzactionare europeana. Aceasta crestere a fost corelata cu restul pietelor financiare, indicii burselor cresc, dolarul s-a depreciat cu aproape 1% fata de moneda europeana.

Inceputul acestei saptamani de tranzactionare este caracterizat de miscari ample in piata valutara: yenul japonez s-a depreciat masiv fata de moneda americana pe fondul unor speculatii precum cele doua nume vehiculate pentru functiile de guvernator si viceguvernator ale Bancii Centrale a Japoniei ar fi cele ale unor “suporteri” ai masurilor agresive de stimulare monetara. Lira sterlina s-a depreciat masiv fata de dolarul american, atingand nivelul de 1.508, o minima a ultimilor doi ani, motivul acestei deprecieri a fost generat de agentia de rating Moody’s care a scazut ratingul Marii Britanii cu o treapta de la Aaa la Aa1.

Rezultatul alegerilor din Italia reprezinta alt factor semnificativ care cred ca va duce la ample miscari in pietele financiare, in special in cele europene. Italia este a treia economie ca marime din zona euro, iar rezultatul previzibil al acestor alegeri, care vor aduce stanga la putere, va duce la o anumita instabilitate a pretului la titei si astfel si la o noua criza de incredere in moneda unica europeana.

Surpriza publicarii minutei sedintei Rezervei Federale, coroborata cu declaratiile presedintelui FED de anul trecut, atunci cand acesta a anuntat inceperea programului de stimulare monetara pana cand rata somajului va scadea sub 6.5% a fost resimtita pe pietele financiare: indicele S&P al bursei americane a scazut cu mai mult de 2%, dolarul american s-a apreciat fata de moneda euro cu mai mult de 2% , toate acestea in decurs de doar cateva ore.

Marti, 26 februarie incepe o noua runda de discutii intre principalele puteri nucleare si autoritatile de la Teheran, privind accesul autoritatilor internationale in locatiile unde se desfasoara acest program. Nu cred ca se va obtine… raspuns pozitiv din partea autoritatilor iraniene, probabil ca se va stabili o alta data pentru o noua runda de discutii.

Din punct de vedere al analizei tehnice, scaderea de saptamana trecuta cred ca a fost “prea mare”, pretul a ajuns astfel pana aproape de nivelul de 113 dolari SUA/ baril, o zona puternica de suport. Luni dimineata cotatia a inceput sa creasca, volumele tranzactionate au fost mici, pretul a recuperat in cateva ore aproape jumatate din scaderea de saptamana trecuta.

Pentru zilele urmatoare, pretul la Brent va ramane in acelasi trend crescator, este important de vazut unde se va inchide sesiunea de tranzactionare din 26.02.2013. O inchidere a pretului peste nivelul de 115.40 sau 115.90 dolari/ baril va confirma continuarea trend crescator. Daca insa pretul va inchide sesiunea de azi sub nivelul de 114.80 dolari/ baril este posibil sa avem din nou o scadere sub nivelul de 114 dolari/ baril in urmatoarele zile, o scadere sub zona de 113 care s-a dovedit din nou o zona de suport puternic pentru saptamana trecuta poate duce la o scadere a pretului in zona de 110 dolari/ baril.

Sunt sanse mari ca sub nivelul de 113 si peste nivelul de 116 dolari SUA/ baril sa existe ordine mari de stop/loss si la activarea acestora in piata sa asistam la o accelerare a cresterii sau a scaderii pretului.

Analiza de Dan Berendel, trader international si proprietar al Master Chem Oil.

 

SURSA: www.wall-street.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>
Newsletter:

Contact us:

RO - BUCHAREST
10, World Trade Center, Montreal Square
Entrance D, 2nd floor,
Bucharest, Romania

E -mail: office@masterchemoil.com
Phone: +40-21-202 90 78
Fax: +40-21-224 08 60

 

MASTER CHEM OIL LTD.  © 2011  |   Privacy