• Back to Website

 • Press Releases

 • News & Facts

 • Events

 • To go back at the
  website click the link
  below or use the top
  menu links.

  go back
 • See all the press releases,
  articles, interviews and
  media generated by
  Master Chem Oil

  read more
 • Here you can find all the
  info regarding our company's
  evolution and performance.


  read more
 • Events organized by MASTER CHEM OIL, industry conferences and meetings, trade shows and all event
  related information  events area

Pretul piperat al petrolului se tot pregateste sa scada

Saptamana trecuta nu a adus nimic nou in evolutia pretului la titeiul de tip Brent, specific zonei europene. A fost a treia saptamana consecutiva in care cotatia pretului a ramas in acelasi interval de variatie 109-111 dolari SUA/ baril. Un baril de petrol de tip Brent s-a vandut astazi la 111,77 dolari americani, cu 0,94 mai mult decat in ziua precedenta, ceea ce reprezinta o variatie de 0,85%.

Nu au fost stiri economice importante, iar situatia din Fasia Gaza a ramas neschimbata, practic nu a existat nici un motiv pentru care sa vedem o crestere sau o scadere majora a pretului fata de intervalul precedent celui amintit mai sus.

Aceasta evolutie a ramas calma, cu toate ca miercuri, 28 noiembrie, pretul la Brent a scazut pana la nivelul de 108.5 dolari SUA/ baril. Asa cum s-a dovedit ulterior, acest nivel a reprezentat o noua oportunitate de cumparare pentru jucatorii din piata. Dezbaterile din cadrul Senatului SUA privind implementarea noilor politici fiscale, care ar trebui sa intre in vigoare de la inceputul anului viitor, vor avea insa un impact semnificativ in urmatoarea perioada asupra evolutiei pretului la titei. Fara a intra in detaliu, merita aratat ca pe langa importante reduceri de cheltuieli guvernamentale, pietele asteaptea sa vada daca se vor majora impozitele pentru toti contribuabilii americani sau doar pentru o mica parte din acestia, care au venituri anuale peste 250.000 dolari. Daca vom asista la o crestere a taxelor pentru multi americani, cu siguranta acesta va a avea ca impact, o scadere a pretului la Brent! Pentru ca ar inseamna o scadere a consumului si a… economisirii, practic o incetinire a ritmului de crestere economica!

Este greu de crezut ca vom avea o scadere a cotatiei sub nivelul de 100 dolari SUA/ baril, chiar daca asistam la un nou acord de incetare a focului intre Israel si fortele Hamas din Fasia Gaza. Situatia este departe de a fi calma in acea zona, fortele militare israeliene sunt pregatite sa reactioneze in orice moment. Luptele interne din Siria continua, pana si intentiile Iranului, privind construirea de arme nucleare, raman in actualitate. Pentru anul urmator situatia din Iran va avea in continuare un rol important in evolutia pretului la titei!

Din punct de vedere economic, pretul la titei este cam piperat…, e suficient daca ne gandim ca somajul la nivelul unor state din zona euro a ajuns la maxime istorice. Germania, cea mai importanta economie de la nivelul zonei euro, s-a confruntat in ultima perioada cu o serie de date economice negative. In opinia unor analisti sunt sanse mari ca anul viitor sa asistam la intrarea in recesiune a economiei germane!

 

SURSA: www.wall-street.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>
Newsletter:

Contact us:

RO - BUCHAREST
10, World Trade Center, Montreal Square
Entrance D, 2nd floor,
Bucharest, Romania

E -mail: office@masterchemoil.com
Phone: +40-21-202 90 78
Fax: +40-21-224 08 60

 

MASTER CHEM OIL LTD.  © 2011  |   Privacy