• Back to Website

 • Press Releases

 • News & Facts

 • Events

 • To go back at the
  website click the link
  below or use the top
  menu links.

  go back
 • See all the press releases,
  articles, interviews and
  media generated by
  Master Chem Oil

  read more
 • Here you can find all the
  info regarding our company's
  evolution and performance.


  read more
 • Events organized by MASTER CHEM OIL, industry conferences and meetings, trade shows and all event
  related information  events area

12.12.2012, se apropie cresterea pretului!

Ziua de 12.12. a fost asteptata cu nerabdare de jucatorii din piata petrolului. Sedinta de politica monetara a Federal Reserve a avut loc. Piata se astepta la o majoarare a achizitilor lunare de obligatiuni pentru sustinerea cresterii economice si reducerea somajului in SUA.

Daca la sedinta FED din luna septembrie a acestui an a fost lansat un nou program in valoare de 45 miliarde dolari pentru cumparare de obligatiuni, Presedintele Rezervei Federale americane a anuntat ieri o crestere a acestor stimuli monetari cu inca 45 de miliarde dolari lunar.

Contrar faptului ca mai multa lichiditate, introdusa inĀ piata, ar trebui, cel putin teoretic sa duca la deprecierea monedei americane, la cresterea indicilor burselor internationale si a pretului la marfuri, pana acum nu am consemnat nici o reactie! La inchiderea sedintei de tranzactionare de ieri, indicii bursei din SUA au scazut si au atins noi minime pentru ziua de tranzactionare. Poate fi bineinteles o reactie temporara si pietele financiare s-ar putea sa se intoarca destul de repede pe… crestere. Pretul la titei nu a facut nici el nota discordanta cu restul pietelor finaciare. Inainte de sedinta de ieri a FED pretul a crescut cu 2 %, de la nivelul de 108.50 pana la 110.50 dolari SUA/ baril pentru titeiul de tip BRENT, specific pietei europene, dar a si inchis ziua de tranzactioanre usor sub nivelul de 109 dolari/ baril.

Tot pe 12.12. a avut loc la Viena intalnirea OPEC (Organizatia Tarilor Exportatoare de Petro). Asa cum era de asteptat, organizatia nu au modificat cota de productie curenta de 30 milioane de barili pe zi. S-au facut afirmatii ca piata la titei “este echilibrat in privinta cererii si ofertei si pretul actual din piata ar fi unul corect”.

Agentia Internationala pentru Energie o estimat o usoara crestere a cererii pentru petrol in ultimile doua trimestre ale anului 2012. Cu toate acestea pretul la titei nu a inregistrat… cel putin pe 12.12., o crestere semnificativa, daca ne gandim la faptul ca a deschis sedinta de tranzactioanre la nivelul de 108.5 si a inchis-o usor sub nivelul de 109 dolari/ baril!

Din punct de vedere al analizei fundamentale, ar trebui sa evidentiem in urmatoarea perioada o usoara crestere a pretului, daca luam in calcul tensiunile politice din Siria, Egipt, faptul ca astazi are loc o noua runda de discutii cu autoritatile de la Teheran. Asteptarile de la aceasta intalnire sunt minime, acceptul Teheranului privind inspectia uzinei de la Parchin, unde se presupune ca se deruleaza programul de cecetare nucleara, este putin probabil. Din punct de vedere al analizei tehnice, nivelul de 107 dolari/ baril s-a dovedit a fi o buna oportunitate pentru jucatorii din piata de a intra in pozitii de cumparare. Este posibil ca in urmatoarele zile, pretul sa ajunga din nou in aceasta zona, poate chiar sub acest nivel, pana la 105 dolari/ baril. Daca pretul se stabilizeaza si ramane din nou in intervalul 109 – 111 dolari/ baril, corelat cu faptul ca zona de 107 dolari/ baril ramane un nivel de “suport puternic”, Vom asista probabil in urmatoarele saptamani la o crestere a pretului peste nivelul de 112 dolari/ baril.

Analiza de Dan Berendel, trader international si proprietar al Master Chem Oil

 

SURSA: www.wall-street.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>
Newsletter:

Contact us:

RO - BUCHAREST
10, World Trade Center, Montreal Square
Entrance D, 2nd floor,
Bucharest, Romania

E -mail: office@masterchemoil.com
Phone: +40-21-202 90 78
Fax: +40-21-224 08 60

 

MASTER CHEM OIL LTD.  © 2011  |   Privacy